Leidt het tanden bleken tot snellere verkleuringen?

Witte tanden

Leidt het tanden bleken tot snellere verkleuringen?

Je kunt thuis je tanden bleken, waardoor ze mooi wit worden en je weer een stralende glimlach hebt. Dat betekent aan de andere kant echter niet dat je het verkleuren volledig stop kunt zetten. Het is echter een misverstand dat de verkleuringen sneller plaats zullen vinden na het tanden bleken. Je maakt je tanden weer een stuk witter, vervolgens verloopt het verkleuren net zo traag zoals dat altijd al het geval was.

Structuur van de tanden blijft hetzelfde

De structuur van de tanden blijft tijdens het tanden bleken hetzelfde. Dat is een technische uitleg voor het feit dat je tanden niet ineens sneller zullen verkleuren dan voor de behandeling. Koffie, thee, cola en bijvoorbeeld roken blijven hun invloed houden. Die invloed is echter niet ineens groter of kleiner. Door je tanden te bleken zorg je voor mooie witte tanden, die daarna helaas langzaamaan weer zullen verkleuren.

Geleidelijke verkleuring na tanden bleken

Het verkleuren na het tanden bleken verloopt in hetzelfde tempo zoals die voor het bleken al het geval was. Wat dat betreft zal het enkele jaren duren voordat je tanden weer verkleuren. Dat betekent dat je na het tanden bleken zo lang mogelijk kunt genieten van je stralende glimlach. Door goed op te letten met wat je eet en drinkt kun je het verkleuren bovendien langzamer laten verlopen.